![]() |
mengancam jugak kan.. |
Kelebihan Epal Hijau
1- Membantu mencegah terbinanya kolestrol dalam salur dinding darah. Baguskan epal hijau ni, lagipun blood clot ni bahaya dan boleh mendatangkan rencaman penyakit.
2- Membantu mengekalkan berat badan.Untuk yang sedang berdiet dan nak diet mohon makan epal hijau.Tahap antioksida epal hijau lebih tinggi daripada epal merah.
3- Mengurangkan tekanan penyakit asma. Elok amalkan bagi yang ada asma (lelah).
4- Sekarang penyakit BARAH telah menjadi pembunuh nombor 2 di Malaysia..Jadi, makanlah epal hijau. Ia dapat mengurangkan risiko penyakit barah.
5- Vitamin yang terkandung di bawah kulit epal mampu mencantikkan kulit. Jadi,makanlah epal dengan kulitnya sekali !!
6- Membantu bersihkan saluran usus dan pembuangan toksin dengan pantas serta efisyen menerusi sistem pencernaan.
7-Mengurangkan risiko penyakit jantung.
8- Membantu kesihatan membran paru-paru.
9- Membantu kesihatan tulang dengan menambah bahan kimia (boron) pada mineral tulang.
10- Membantu kesihatan sistem kardiovaskular dengan mengekalkan tahap kolesterol darah.
11- Membantu masalah SEMBELIT dengan mengisar epal hijau bersama saleri dan minum setiap pagi.
memang sedap dan banyak khasiat tapi...eiii...masammmm...(cuma utk orang penakut masam mcm aku!)
No comments:
Post a Comment