Thursday 19 December 2013

mmm...sedapnyer epal hijau!


mengancam jugak kan..


 Kelebihan Epal Hijau


1- Membantu mencegah terbinanya kolestrol dalam salur dinding darah. Baguskan epal hijau ni, lagipun blood clot ni bahaya dan boleh mendatangkan rencaman penyakit.

2- Membantu mengekalkan berat badan.Untuk yang sedang berdiet dan nak diet mohon makan epal hijau.Tahap antioksida epal hijau lebih tinggi daripada epal merah.

3- Mengurangkan tekanan penyakit asma. Elok amalkan bagi yang ada asma (lelah).

4- Sekarang penyakit BARAH telah menjadi pembunuh nombor 2 di Malaysia..Jadi, makanlah epal hijau. Ia dapat mengurangkan risiko penyakit barah.

5- Vitamin yang terkandung di bawah kulit epal mampu mencantikkan kulit. Jadi,makanlah epal dengan kulitnya sekali !!

6- Membantu bersihkan saluran usus dan pembuangan toksin dengan pantas serta efisyen menerusi sistem pencernaan.

7-Mengurangkan risiko penyakit jantung.

8- Membantu kesihatan membran paru-paru.

9- Membantu kesihatan tulang dengan menambah bahan kimia (boron) pada mineral tulang.

10- Membantu kesihatan sistem kardiovaskular dengan mengekalkan tahap kolesterol darah.

11- Membantu masalah SEMBELIT dengan mengisar epal hijau bersama saleri dan minum setiap pagi.



memang sedap dan banyak khasiat tapi...eiii...masammmm...(cuma utk orang penakut masam mcm aku!)
 

No comments:

Post a Comment